Bruno naar de Europese finale Sci-Tech Challenge

Proficiat aan Bruno Franckx (6WWa). Hij won met zijn team CDrie de online Europese voorronde van de Sci-Tech Challenge. Hij mag, samen met Lynn Breda van 5LWW uit College Hagelstein, het in de Europese finale opnemen tegen een Franse en een Italiaanse ploeg. De Europese finale vindt plaats in het Europees Parlement op 10-11 mei 2017. 

De volgende felicitaties kwamen binnen vanuit VLAJO: Jullie hebben vandaag een topprestatie geleverd! De tegenstand was sterk…. Maar jullie waren uitzonderlijk!. 

Wij duimen voor Bruno! 

Wat moest Bruno en zijn team bereiken? 

De opdracht: Uitstoot broeikasgassen reduceren

"Vorm met je team een klein consultancybureau en geef een haalbaar en realistisch antwoord op de overheidsmaatregel om de uitstoot van broeikasgassen van personenwagens met 40% te reduceren tegen 2040. Dat was de opdracht die 100 bollebozen uit verschillende Vlaamse scholen voorgeschoteld kregen. 

Tijdens hun challenge werden de teams bijgestaan door experts van ExxonMobil. Een bedrijfsjury beoordeelde de verschillende voorstellen op basis van energiebehoefte, emissiereductie, kostenanalyse, creativiteit, kwaliteit en groepsgeest."

Team CDrie kwam als overwinnaar uit de bus. Shadia Valkeners (Campus Van Eyck, Maaseik), Lynn Breda (College Hagelstein, Sint-Katelijne-Waver), Orhan Yagmuroglu (Sint-Michiel, Leopoldsburg), Lorenzo Mandaglio (OLVI Pulhof, Berchem), Felix Soers (Don Bosco, Haacht) en Bruno Franckx (Ursulinen, Mechelen) formuleerden enerzijds een oplossing voor de stad, waarin ze vooral met leenauto’s en een autovrije zone willen werken. Voor het platteland bedachten ze een app die files vermijdt door de informatie van het verkeer op de weg en het openbaar vervoer te combineren.

Sfeerfoto's uit de online Europese finale: