Griekenlandreis 2017

Enkele leerlingen van 5 ASO en TSO vertrekken op dinsdag 4 juli naar Griekenland. Ze beleven daar een boeiende week en keren op dinsdagavond 11 juli 2017 terug. Volg hier hun avonturen!

 

Dag 1: dinsdag 4 juli 2017 

Hallo! Na lang aanschuiven aan douane in Zaventem en super goede vlucht met bijzonder lekker eten zijn we veilig geland in Athene!

Zacht briesje. Nu valiezen op de bus, kamerverdeling en dodo! Kalinichta!

Dag 2: woensdag 5 juli 2017

Kalispera! Na een ultra korte nacht was het vandaag een hele uitdaging om Athene volledig 'af te werken' in 1 dag!

Het was gelukkig niet té warm, met een stevige bries en we zijn er in geslaagd: Akropolis en museum, agora, efsones, Olympisch stadion, Zeustempel en dan eindelijk 2 uurtjes vrij!

Zalig eten aan rand van Akropolis en nu nog even dakterras! Tot morgen!

Dag 4: vrijdag 7 juli 2017

Kalimera! Gisteren hebben we Athene achter ons gelaten en na een behoorlijk lange busrit Hosios Lukas bezocht. De zalige rust en het weergaloze landschap maakten enorm indruk!

Na de middag tijd voor het grote werk: museum en site. Apollo en de geest van het orakel heersen hier nog steeds: ken uzelf en niets té!

Na een stevige natuurwandeling vanmorgen, een zalig terrasje op een ingeslapen pleintje, een blitsbezoek aan de tholos en een super middagmaal zijn we nu onderweg naar Olympia!

Iedereen gezond en wel, prima sfeer!

Dag 5: zaterdag 8 juli 2017

Kalimera! Olympia ligt ook al achter ons. Hermes in al zijn schoonheid, Zeus en Hera, Apollo, atleten en trainers, priesters en supporters deden allen hun Olympisch verhaal.

En dan volgde onder een loden zon de heroïsche loopwedstrijd in het unieke stadion. De olijfkrans en het goud gingen 2 x naar HAG, zilver en brons 2 x naar UM.

En verder was het absoluut genieten in het kwadraat in ons 4-sterrenhotel!

Verbroedering is volop bezig.

En nu zijn we onderweg naar Kalamaki. Fijn weekend!

Dag 6: zondag 9 juli 2017

Rustdag op Kalamaki begon gisteren spectaculair met een mega-vuurwerk waar wij konden van mee genieten!

Vandaag was het zalig ontspannen: zonnen, zwemmen, wandelen, lezen, gezelschaps-spelletjes, praten, babbelen, vertellen, ... 

Morgen terug aan de slag! Kalinichta!

Dag 7: maandag 10 juli 2017

Kalispera! Vandaag een zalige zap-toer door de Argolis: kapot-mooi Korinthe, majestueus Mycene, noest Nafplion en eervol Epidaurus. Nu terug onderweg naar Kalamaki.

Ons jong en gelukkig volkje kan zich opmaken voor de slotavond met 'Dimitri like Sam'!

Dag 8: dinsdag 11 juli 2017

Kalimera! Slotavond gisteren was spetterend, bezinning vanmorgen inspirerend. Nu nog even vrij en dan vertrek! Akropolis adieu!