Slotconferentie E4U in Ursulinen Mechelen

Het Europese project E4U is een Europees schoolpartnerschap waarin 8 middelbare scholen van België, Tsjechië, Ierland, Noorwegen, Turkije, Italië, Nederland en Duitsland samenwerken om ondernemerschap en culturele verrijking te stimuleren. De ongeveer 200 leerlingen in het project bestuderen respectievelijk verschillende vakgebieden, wat de diversiteit ten goede komt.

Doorheen het jaar onderzoeken de leerlingen hun eigen culturele achtergrond, dagelijkse gewoontes en levensstijl. Daarom organiseren de leerlingen onder andere ‘Generation Day’, met onder andere interviews met leden van ‘Dum Senioru Dobris ‘(Tsjechië) and ‘St.-Louis Day Care’ Centre (Ierland). Andere scholen werken dan weer samen met lagere scholen om de leerlingen te informeren over het project. Verder rapporteren de leerlingen ook over onderwerpen als ‘familie’, ‘school’, ‘traditionele gerechten’, ‘bekende mensen’ en ‘mijn regio’. De resultaten hiervan worden op de ‘Twinspace’ gepost. Met deze verslagen gaan de leerlingen vervolgens aan de slag om de tradities uit andere landen te toetsen aan de eigen gewoontes.

45-koppige internationale delegatie te gast in Ursulinen Mechelen voor slotconferentie Erasmus+-project E4U. 

Dit schooljaar, van 20 tot en met 26 maart 2017, gaat de slotconferentie door in Mechelen. Ursulinen Mechelen is gastvrouw voor ongeveer een 45-tal buitenlandse leraren en leerlingen. Op het programma staan onder andere een viertal originele workshops in samenwerking met H30, de jeugddienst van Mechelen, een stadsspel in Mechelen, een uitstap naar Brussel en een avonturendag in de Nekker.

Op maandagavond 20 maart 2017 kwamen de delegaties aan. Op dinsdag 21 maart werden ze ontvangen door de directie van de school, presenteerden de delegaties zich aan elkaar via filmpjes en powerpoint en werden ze ontvangen op het Mechelse stadhuis. 

Hier kan je daarvan de foto's bekijken: Album 1.
Radio Randstad.fm interviewde E4U-leraar Tom Mertens en enkele Nederlandse leerlingen.
De filmpjes kan je hier terug bekijken:. 
Met leraar Tom Mertens: klik hier.  


Met de leerlingen: klik hier.


In de namiddag speelden de leerlingen een 'citygame' om de buitenlandse leerlingen het wondermooie Mechelen te laten zien. Foto's vind je in dit fotoalbum Album 2:

Meer foto's volgen in de loop van deze week.