STEM: winst op de Sci-Tech wedstrijd in Lillo!

De Sci-Tech Challenge editie 2017 heeft de eerste ronde achter de rug en we leveren weer een leerling in het winnende team af! Driewerf hoera voor UM!

STEM-activiteit

Tijdens de nationale ronde van de jaarlijkse Sci-Tech Challenge, georganiseerd door Vlajo i.s.m. ExxonMobil, wist Bruno Franckx (6WWA) zich met zijn team te plaatsen voor de eerste voorronde van de Europese finale. De winnaars bedachten een creatieve manier om de CO2-emissies van ons autoverkeer met 40 % te verlagen tegen 2040 en overtuigden een jury van experts met hun innovatieve idee en scherpe kostenanalyse. Het winnende team dokterde een systeem uit met leenauto's in steden en ontwierp een app die files vermijdt. Zilver en brons gingen naar de teams van Willem Verhulst (6LWW), Joachim Van den Bosch (5WWA) en Ellyne Maris (6WWB). 

Het winnende team, met daarin overigens ook een leerlinge van zusterschool College Hagelstein (Lynn Breda) mag in maart onze nationale driekleur verdedigen op de Europese finale. Het is al de tweede keer dat Bruno ons landje namens Ursulinen Mechelen vertegenwoordigt op deze wedstrijd. Een welgemeende pluim voor Bruno, en natuurlijk ook voor alle andere deelnemers, die zich werkelijk van hun beste kant hebben laten zien. 

We zijn echt fier op al onze deelnemende leerlingen!

D. Peeters

Enkele sfeerbeelden: