Griekenlandreis 2018

Enkele leerlingen van 5 ASO en TSO vertrokken op dinsdag 3 juli 2018 naar Griekenland. Ze beleven daar een boeiende week en keren op dinsdagavond 10 juli 2018 terug. Volg hier hun avonturen!

Dinsdag 3 juli 2018, 21.00 uur

Kalispera, na een lange maar vlotte dagtocht zijn we veilig geland in Athene. We hadden een prima vlucht met een bijzonder communicatieve piloot en nu zijn we in een supersonische galactische bus onderweg voor een avondlijke snack. En dan naar het hotel, want morgen wacht Athene op ons!

Woensdag 4 juli 2018

Goedenavond België,

na een heel korte nacht hebben we vandaag het hele Athene-project afgewerkt onder extreme temperaturen - tot 40 graden - en een zeer hoge vochtigheidsgraad.

Maar we hielden stand en gingen door: Akropolis met museum, anafiotica, agora, parlement met efsones, Olympisch stadion, enz met als afsluiter een zalige tapas/mezze maaltijd in de schaduw van de Akropolis!

Buiten enkele kwaaltjes en kwetsuren is iedereen gezond en goedgezind. Nu nog douchke of badje en dan mogelijk nog een drankje op het dakterras. Kalinichta!

Donderdag 5 juli 2018

Kalispera,

Weeral onder een verzengende hitte hebben we de 2de zware dag afgewerkt: unanieme bewondering voor de oude Apollotempel in Korinthe, lichte discussie over Agamemmon en Klytaimnestra op de gloeiend hete burcht van Mykene, 1000 trappen naar beneden, terrassen en winkeltjes in Nafplion, eeuwige verhalen over mensen in het theater van Epidurus. En nu onderweg naar Kalamaki voor verkoeling, verfrissing en rust!

Tot morgen!

Vrijdag 6 juli 2018

Kalimera,

Gisteravond kwamen we even thuis in Kalamaki: een hartelijk onthaal, een frisse duik of douche, lekker eten, gezelschapsspelletjes...

Door de plotse wijziging in ons programma zijn we nu onderweg naar Olympia. De lange busrit geeft kans om een beetje uit te rusten en bij te babbelen met zicht op de pure Griekse  natuur! Tot straks!

19:50

Vanmiddag super bezoek aan museum en site in Olympia. Zalige rust na drukte van de vorige dagen!

In de heroïsche loopwedstrijd won Eva van Hagelstein goud bij de dames en Sobian van UM goud bij de heren. En nu kleurt heel Olympia rood voor de duivels! Go Belgium go?????

Zaterdag 7 juli 2018

Goedenavond België, 

Gisterenavond kleurde Olympia helemaal rood! Grieken en Belgen schreeuwden samen onze duivels naar de overwinning!

Vanmorgen op de bus was het iets stiller... Tegen de boottocht - voor UM zonder bus owv de grootte van dit 'ruimteschip' - was iedereen terug klaarwakker en bij het zien van de schoonheid van Delphi viel onze giga grote en drukke groep helemaal stil. Het heiligdom heeft nog altijd een boodschap. Nu nog even een rustige avond... Kalinichta!

Zondag 8 juli 2018

Vandaag een dag van uitersten! Deze voormiddag een schitterende natuurwandeling bergaf van Delphi naar Crisso met onderweg een boeiende ontmoeting met een oude landschildpad en als afsluiter een terraske op een authentiek Grieks dorpsplein. Na de lunch op naar Hosios Loukas in kloosterkleren en met de nodige bewondering voor het schitterende gebouw in een adembenemende omgeving.

En dan de lange rit naar Kalamaki, kwistig overspoeld met bakken en sloten Griekse regen. Dat bleef ook vanavond lang zo.

Hopelijk morgen terug wat Griekse zon om te eindigen in schoonheid!

Kalinichta!

Maandag 9 juli 2018

Vandaag was de lucht helemaal opgeklaard! Na een sterke bezinning in grote eenheid, eindelijk de vrije dag! Zonnen, wandelen, spelen,... en om 22 uur tounee generale en dan fuif! Tot morgen!

Dinsdag 10 juli 2018

Na een bijzonder korte nacht en een lange reisdag zijn alle Griekenlandvaarders veilig en wel terug thuis!

Veel dank voor de mooie reis en nog een fantastische vakantie aan allen!