Kick-off Bolivië: nog 100 dagen en het Boliviëteam trekt richting Andes!

In februari 2018 vertrekken 15 leerlingen uit het 6de jaar en 6 leraren op de 4de inleefreis naar het project El Molino in Bolivië. Ze zullen er het vormingscentrum El Molino bezoeken dat in één van de armste delen van het land ligt. Ursulinen Mechelen heeft al jarenlang een band met El Molino. Een vriendin van de vroegere schooldirectrice Zuster Lieve Wuyts, Mia Meersmans, heeft het vormingscentrum opgericht. De plaatselijke bevolking krijgt er de kans om allerlei vaardigheden te leren.

 

Boliviëteam


Na een intensieve en moeilijke selectieprocedure ging het Boliviëteam begin juni 2017 van start met een kennismakingsdag. De voorbije maanden zetten ze al allerlei kleinschalige acties op touw om geld in te zamelen voor het El Molinoproject.

Vandaag werd het project extra in de kijker gezet want het zijn nog maar 100 dagen en dan vertrekt het team naar Bolivië! Vanochtend kampeerden ze op de speelplaats met Boliviaanse attributen. Tijdens de lunchpauze gaven de leerlingen uitleg over het project aan medeleerlingen en verkochten ze vriendschapsbandjes. De kleurrijke en prachtige vriendschapbandjes komen rechtstreeks vanuit Bolivië en zijn dus handgemaakt door de bevolking daar. 


Kick-off Bolivië Kick-off Bolivië Kick-off Bolivië Kick-off Bolivië Kick-off Bolivië Kick-off Bolivië 


Om 12.55 uur stipt vond er een Boliviaanse guerilla plaats. Uit de ramen werden er gele, rode en groene ballonnen gegooid. Het Boliviaanse volkslied werd afgespeeld en de deelnemers liepen met een spandoek over de speelplaats. 


Kick-off Bolivië Kick-off Bolivië Kick-off Bolivië Kick-off Bolivië Verstopte lama's Verstopte lama's Verstopte lama's Kick-off Bolivië


Het Boliviëteam had in de hele school ook "lama's" verstopt. Hebben jullie ze ook gezien?

Meer foto's kan je hier bekijken: 
Deel 1
Deel 2