Leerlingen 6 STW ontwerpen rugzakken voor vluchtelingen

"Moest je morgen vluchten, wat zou je meenemen en hoe zou je dit doen?" 
Bij vluchtelingen varieert dit uiteraard van een boek tot hun dierbaarste bezit.

“Stel dat je morgen halsoverkop zou moeten vertrekken als vluchteling en je beschikt niet over een rugzak?” Vrijwilligers maken in Griekenland rugzakken van afgedankte boten en reddingsvesten.

De leerlingen van 6 STW kregen in september de opdracht om van een tweedehands vrachtwagenzeil een rugzak te maken. Dit doen ze tijdens de lessen ‘Integrale opdrachten’, waar ze werken rond het thema ‘Nooit meer thuis’.

De transportfirma Ambrogio uit Muizen schonk een zeil van maar liefst 13 meter lang. De leerlingen kregen de opdracht om een rugzak te ontwerpen met zo weinig mogelijk geld. Ze gebruiken recyclagematerialen en leren wat ‘upcycling’ is. Zo moeten ze de rugzakken aan elkaar naaien met bijvoorbeeld oude fietsbanden of draad, materiaal dat anders in de vuilbak zou belanden.

 

Nooit meer thuis Nooit meer thuis Nooit meer thuis Nooit meer thuis

 

De leerlingen begonnen enthousiast aan hun opdracht! Na het grondig afwassen van de vrachtwagenzeilen, konden ze eindelijk aan het echte werk beginnen. Aan de hand van een patroon tekenden de leerlingen hun ontwerp op de zeilen.

 

Nooit meer thuis Nooit meer thuis Nooit meer thuis Nooit meer thuis

 

De prachtexemplaren kan je binnenkort op onze website bekijken. We doneren de rugzakken ook graag aan vluchtelingen. 

 

Nooit meer thuis Nooit meer thuis Nooit meer thuis Nooit meer thuis

 

Meer foto's kan je hier bekijken.