Projectweek M³ van start: Meet, Mix en Match

De werkgroep diversiteit (leraren en leerlingen) organiseert deze week een projectweek onder het M³-motto! Meet, Mix en Match.

 

 Klik om groter te bekijken Klik om groter te bekijken


  • Meet: Ik mag op UM mezelf zijn en sta ook open voor de eigenheid van een ander.
  • Mix: Ik sta open om de ander te leren kennen, ook al zijn we erg verschillend.
  • Match: Ik zoek actief naar wat ons bindt en focus niet enkel op de verschillen.

 

Klik om groter te bekijken 

Met dank aan Arno Van Hoof voor de tekeningen. 

 

Vanuit deze visie organiseren we deze week allerlei activiteiten om deze M³-doelen te realiseren.

Gisteren zijn we de M³-week gestart met een lezing van Nadia Dala. Nadia, oud-leerling van UM, werkte lange tijd als journaliste voor De Morgen en De Standaard, en trok als reporter door grote delen van de Arabisch-islamitische wereld. Bij de VRT presenteerde ze Canvas-programma’s als Voetzoeker, Res Publica en Moslima’s. Dala geeft nu les aan de Thomas More Hogeschool. De biecht is haar tweede roman. Ze las voor uit haar recent boek en gaf onze leerlingen ook een getuigenis over wat haar inspireerde om schrijfster te worden. Onze leerlingen waren erg onder de indruk.

 

Nadia Dala Nadia Dala

 

In de namiddag verwelkomden we Ronny Mosuse die wat meer kwam vertellen over ons koloniaal verleden. De vader van Ronny Mosuse kwam in 1964 als student uit Congo naar België. Hij trouwde met een Belgische en keerde nooit terug naar Congo. De muzikant legde uit hoe en waarom hij op zoek is gegaan naar de verborgen geschiedenis van zijn vader en Congo.

 

Ronny Mosuse Ronny Mosuse

 

Deze M³-week heeft de komende dagen ook nog heel wat in petto voor onze leerlingen. Zo starten we op woensdag met een Fair Trade ontbijt en kan je deelnemen aan een workshop Chinees.

Op donderdag komt stand-upcomedy Youssef El Massaoui langs. Op een entertainende manier zal hij de leerlingen terug meenemen naar zijn jeugd, een stand-upcomedy met hilarische momenten en tegelijk rake observaties.

Vrijdag sluiten we de M³-week af met onder andere een demo afro streetdance door enkele leerlingen van het 3de jaar. Op vrijdagmiddag kunnen de leerlingen ook “in een ander zijn kleren” kruipen bij een fotobooth met Arabische, Afrikaanse, Aziatische en Zuid-Amerikaanse kledij. We eindigen met de “Chinese Pole act” door Gilles Thiry, finalist van Belgium’s Got Talent. 

 

Gilles Thiry Gilles Thiry

 

Klik hier om onderstaand artikel te lezen Het Laatste Nieuws, dinsdag 15 mei 2018.

Klik om te lezen.