Solar Soccer 2de plaats op Solar Olympics!

Proficiat aan Emilie Brock (2STEMA), Nina Casteeels (2STEMB), Olivia Gielis (2STEMB), Ayco Keuleers (2STEMA), An-Sofie Marien (2STEMB), Stine Marinus (2STEMA), Sara Vansteelandt (2LAT) en Jana Verrydt (2GLAT)!

Zij behaalden met hun 'Solar Soccer' de 2de plaats in de categorie 'Gat in de markt' op de wedstrijd Solar Olympics. Dit is een fantastisch resultaat als je weet dat er maar liefst 20 Vlaamse finalisten waren!

Onze meisjes van de midddagactiviteit Solar Olympics bedachten voor de gelijknamige wedstrijd een 'machine' die beweging bij jonge kinderen maar ook ouderen kan stimuleren. De Olympische ringen hebben LED-lichten die oplichten. Daar moet de softbal ingegooid worden. Elke keer als de bal de juiste ring doorkomt, telt de machine automatisch het aantal punten op, dit allemaal aangedreven door één zonnepaneeltje ...

Het niveau van de deelnemende uitvindingen was volgens coach W. van Autgaerden dit jaar uitzonderlijk hoog. Hij is dan ook trots op de meisjes dat ze de 2de plaats hebben behaald. 

Doe jij volgend jaar ook mee? 

Enkele sfeerbeelden vanuit K.U.Leuven, Campus groep T: