Ursulinen Mechelen wordt ontvangen door Koning Filip en Koningin Mathilde!

Leraar Dimitri Peeters kreeg een persoonlijke uitnodiging in zijn brievenbus ... Lees hier zijn ervaring:


Een persoonlijke ontmoeting met de koning: daar ga je voor zitten. Wanneer de uitnodiging in je bus belandt, zoek je eerst naar de verborgen camera's. Maar het was geen grap. 

Ons vorstenpaar is enorm geïnteresseerd in hoe leerkrachten van vandaag de uitdagingen voor het onderwijs van morgen zien. En dus werden 25 leerkrachten, verzameld uit alle windstreken van ons land, op 1 februari jongstleden ontvangen op het Paleis te Laken. Ik was één van de gelukkigen.

Op anderhalve meter van de koning dineren in een prachtige zaal haalt het beste in een mens naar boven. Dat hoeft niet te verbazen. Dat is ook het hele punt.
Zijne Majesteit stelde vragen, luisterde aandachtig en bouwde voort op wat we vertelden. Onze antwoorden kwamen uit het hart; zijn interesse was oprecht. Dit was niet zomaar een eer; dit was een kans. Tot de voornaamste gespreksonderwerpen behoorden immers de stijgende diversiteit in de samenleving, de uitdagingen van inclusief onderwijs en het veiligstellen van de broodnodige middelen voor onze scholen, iets waar ik als leraar van Ursulinen Mechelen graag en betrokken en met een groot engagement over praat. Het gesprek verliep eerlijk en constructief en bezat het zoete aroma van hoop en vertrouwen. Het Vorstenpaar straalde zowel respect als daadkracht uit.

 

Bezoek bij het vorstenpaar

 

De bekommernissen en wensen van de aanwezige leerkrachten vielen alvast niet in dovemansoren. Enkele uren later bedankten de koning en koningin ons allen, en bij uitbreiding alle betrokken leerkrachten uit dit land. Het gevoel waarmee iedereen huiswaarts keerde was overweldigend positief en optimistisch.

Deze onvergetelijke avond heeft het beste in mij als leraar naar boven gehaald, maar de uiteindelijke bedoeling is dat wij, met z'n allen, het beste in onze leerlingen naar boven kunnen halen. Dat hoeft niet te verbazen.

Dat was ook het hele punt.

Dimitri Peeters