YOUCA action day op donderdag 19 oktober!

Wat is Youca? Youca staat voor Youth for Change and Action

Youca Action Day

Op donderdag 19 oktober is het YOUCA Action Day, ook in Ursulinen Mechelen. Vroeger noemden we dit Zuiddag. Leerlingen mogen dan een dagje gaan werken en in ruil schenken ze hun loon aan een goed doel in het Zuiden, in El Salvador.  

We geven alle leerlingen van 5-6-7 de kans om hieraan deel te nemen. Iedereen die wil kan zich nog inschrijven door zich aan te melden op de jobbank: https://jobbank.youca.be

Tot nu toe zijn er 44 leerlingen ingeschreven op de jobbank. Er zijn twee leerlingen die al een job hebben, en wat voor één: Elise Braem (6 LWW) mag parlementslid voor één dag worden, Sara Van Win (6 GWWB) mag bij een dierenarts gaan werken.

Enkel als alle leerlingen van een klas meedoen met de Action day én een job vinden, vallen de lessen die dag weg!

Je kan op deze manier ontdekken of jouw droomjob wel echt iets voor jou is! 2.  Je leert solliciteren en een motivatiebrief te schrijven waarin je werkgevers overtuigt van jouw capaciteiten. Je leert contact leggen met nieuwe mensen en scoort zo misschien wel je volgende studentenjob!

Ben je een vijfde-, zesde- of zevendejaar? Wil je deelnemen aan YOUCA Action Day? Meld je dan vandaag nog aan op de jobbank. Succes!!

Meer info nodig? Contacteer dan even mevr. M. Dodion, mevr. B. Van Baelen, mevr. V. Schelkens en mevr. L. Sourbron.


Youca Action Day