Buitenlandse stages in Londen en Edinburgh voor 7 Business support

Capital Calling Capital Calling

Zaterdag 16 maart vertrekt een delegatie leerlingen van 7 Business support naar Edinburgh of Londen om daar gedurende twee weken stage te lopen. Zaterdag 30 maart keren ze terug naar huis. Hier kan je hun stageverslagen lezen. 

 

Maandag 18 maart 2019

Mijn derde dag in Londen en meteen ook mijn eerste stagedag bij Interopa in Londen.

Na een leuk weekend in Londen is het eindelijk zo ver! Ik ga twee weken stage lopen bij het bedrijf Interopa.

Vandaag was al een erg interessante dag voor mij. Toen ik vanmorgen aankwam bij het bedrijf had ik wel een beetje stress, maar na het warme welkom van mijn nieuwe collega voelde ik me meteen op mijn gemak.

Mijn taak vandaag was om van alle activiteiten en hotels in Londen een PowerPoint op te stellen.

Al mijn collega’s vonden het leuk dat ik van België kwam. Omdat ik van België ben, kon ik mijn collega helpen met haar taak om activiteiten en hotels op te zoeken in Leuven en Luik.

Na mijn eerste stagedag ben ik nog even gaan wandelen door het centrum van Londen.

Younes (7 Business support)

Younes

 

De eerste dag bij Hampton by Hilton in Edinburgh.

We zijn samen opgestaan om 08.00 uur. Na een ontbijt namen we de bus om de omgeving wat te verkennen. We moesten pas om 11.00 uur op onze stageplek zijn. Dus hadden we nog wel even tijd. We werden op onze stageplaats heel hartelijk ontvangen. Iedereen is er zo vriendelijk en beleefd. Er heerst een hele fijne sfeer. Vooraleer we konden werken, moesten we enkele examens afleggen. ’s Avonds waren we heel moe en zijn we na het avondeten vroeg gaan slapen.

Michaela (7 Business support)


Maandag 18 maart 2019

Mijn tweede dag bij Nexans.

Ik werd verwacht om 09.30 uur op mijn stageplaats. Een collega nam me mee naar een plaats om enkele elektriciteitskabels te testen. Geen zorgen! Alles was veilig J Na het testen van de kabels, zijn we teruggegaan naar Nexans waar ik de stock mocht tellen van de persoonlijke beschermingsmiddelen. Mijn dag was heel snel voorbij! Morgen gaan we naar Currie om opnieuw wat kabels te testen. Ik kijk er al naar uit!  

Khalid (7 Business support)

 

Woensdag 20 maart 2019

Dag 4 in Edinburgh. Het is geweldig hier! Een prachtige stad vol mooie monumenten en met een perfecte stageplaats. Michaele en ik kregen de mogelijkheid om stage te lopen bij het Hotel Hampton by Hilton. Na alle examens en testen die we moesten afleggen, begon vandaag eindelijk het echte werk. We leerden gasten in- en uitchecken. Na een drukke dag trakteerden we onszelf op een lekker ijsje.

Melisa (7 Business support)


Hampton by Hilton Hampton by Hilton  

 


Tot nu toe verloopt alles heel goed in Londen. We hebben allemaal een leuke stageplaats! Ik werk samen met een zeer lieve collega en mijn stagementor is heel vriendelijk. Ik werk aan het onthaal van de European School of Economics. Ik voeg leerlingen toe in Excel enz. Na onze werkdag gingen we kijken naar The Lion King. We hebben er enorm van genoten!

Arleta (7 Business support) 

 

Donderdag 21 maart 2019

Ik loop stage bij Mudchute Farm & Park. Mudchute farm is een kinderboerderij. Op mijn 1ste stagedag werd ik vriendelijk ontvangen door mijn stagementor. Nadien maakte ik kort kennis met mijn nieuwe collega’s. Iedereen is vriendelijk en sociaal waardoor ik mezelf ook kan openstellen. De taken die ik krijg, zijn zeer geschikt voor mij. Ik ontwerp affiches en posters, wijzig de lay-out van de website en zorg voor nieuwe geschikte foto’s voor op de website. Ik gebruik hiervoor professionele programma’s zoals Photoshop, Filmora en Indesign. Mijn stagementor was erg tevreden over mijn skills. Dat heb ik alleen maar te danken aan de theorie tijdens de lessen Informatica van mevr. V. Schelkens. Wat ik heb geleerd op school, kan ik nu perfect toepassen!

Tijdens de middag ga ik graag even buiten een luchtje scheppen samen met een collega. Vandaag hebben we ons na de stage snel opgefrist en we took our way to Oxford Street: shoppen en lekker eten!  

Mohammed (7 Business support)

 

Vrijdag 22 maart 2019

Mijn eerste stageweek bij Interopa zit er op. Deze week heb ik enorm veel bijgeleerd. Mijn Engels is er ook al beter op geworden. Deze week maakte ik een PowerPoint van hotels, activiteiten en restaurants in Londen. Ik ben hier niet de enige stagiair. Er zijn ook studenten vanuit Italië en Spanje. Iedereen helpt elkaar. Dat maakt mijn taken alleen maar leuker! Na onze stagedag, doen we ook nog leuke dingen. We gingen samen naar The Lion King musical kijken. Daar hebben we echt van genoten!

See you later!

 

Younes (7 Business support)

Younes

Younes

 


Zaterdag 23 maart 2019

Onze dag in Edinburgh begon al zeer vroeg omdat we onze trein moesten halen naar Londen om 07.30 uur. Eenmaal op de trein was het een 4 uur lange rit naar het Station London King's Cross. We genoten van het uitzicht op de zee, de vele stadjes en groene velden onderweg. Bij aankomst gingen we naar het Macdonald hotel waar we 1 nacht verbleven. Het was fijn iedereen terug te zien en ervaringen uit te wisselen. We zijn samen Londen gaan ontdekken. We hebben wat gegeten en zijn naar Oxford Street geweest. Oxford Street is heel mooi, maar zo druk! We hebben The Shard beklommen om het mooiste uitzicht van London te kunnen zien. Om onze dag goed af te sluiten zijn we een dessert gaan eten in één van de vele restaurants. We namen de drukke metro terug naar het hotel. Echt een heel leuke dag in London.

Melisa (7 Business Support)

Samen Londen ontdekken! Samen Londen ontdekken! Samen Londen ontdekken!

 

Maandag 25 maart 2019

Vandaag was een speciale dag in Urbanest. Ik heb er een leuke taak bijgekregen. Naast enquiries bevestigen en follow-ups versturen, mocht ik vandaag gaan mysteryshoppen bij de concurrenten van Urbanest. Ik deed alsof ik een studente was die op zoek was naar een studentenkamer voor de volgende jaren. Eind deze week mag ik hierover een presentatie geven tijdens een vergadering. Spannend!

Ilham (7 Business Support)

 

Om het programma van het hotel beter te kunnen begrijpen, brachten we enkele uren door in de afdeling van de reservaties. Michaele en ik konden zo leren werken met het programma om de gasten op een correcte manier in te checken. We mochten ook in het Urban café gaan helpen en vervolgens hebben we aan het onthaal zelfstandig gasten mogen inchecken. ’s Avonds zijn we de prachtige stad gaan verkennen. Tijdens de wandeling kwamen we bij een cinema terecht waar we naar een film zijn gaan kijken. Het was een leuke en ontspannende afsluiten van onze dag.

Melisa (7 Business Support)

Melisa

 

Dinsdag 26 maart 2019

Om 10.00 uur begint mijn stage. Na een week wordt het alleen maar leuker in London. Ik ben hier heel blij en ik ga graag naar mijn stageplaats. Iedereen is hier zo vriendelijk en behulpzaam. Ik moest nieuwe studenten toevoegen op de site van mijn stageplaats. Ik moest werken met Excel en de documenten nadien doorsturen naar mijn stagementor. Ik werk vaak samen met een collega wat het ook fijner maakt. Na mijn stage zijn we dan met iedereen gaan eten en naar een horrorfilm in de cinema gaan kijken. We hebben echt veel gelachen, iedereen lijkt hier blij te zijn omdat de sfeer echt leuk is. London is echt prachtig. I LOVE IT! 

Arleta (7 Business Support)

Arleta

 

Woensdag 27 maart 2019

Vandaag was een harde dag. We moesten starten met werken om 14.00 uur. En we hebben gewerkt tot 22.00 uur. We hebben gasten ingecheckt, documenten geklasseerd, bagages aangekomen van gasten etc. Daarna gingen we naar huis voor onze welverdiende rust.

Michaela (7 Business Support)

Michaela

 

Vandaag is het woensdag 27 maart 2019. Eén van de laatste dagen ... Vandaag heb ik timesheets gescand en deze geordend per jaar en per maand. Ik heb ook een spreadsheet gemaakt van de stock van de PPE’S (persoonlijke beschermingsmiddelen). Na het werk hebben we Arthur’s Seat beklommen. Echt de moeite! Daarna hebben we gegeten en hebben we rustig onze dag afgerond. We vinden het allemaal zo jammer dat het bijna gedaan is, want het was de beste ervaring van ons leven.

Khalid (7 Business Support)

Khalid

 

Bad or good day? Vandaag was het een zeer leuke stagedag. Mijn taken zijn deze week wat moeilijker dan de voorbije week. Ik voel ook dat ik meer verantwoordelijkheid krijg. Mijn nieuwe taken zijn o.a kosten en opbrengsten registreren en doorgeven aan de financiele afdeling, boekingen inplannen en klanten beantwoorden per mail. Daarnaast heb ik ook leuke extraatjes uit eigen initiatief mogen uitvoeren zoals paarden klaarmaken voor de lessen en les geven aan kinderen die paard willen rijden. De zon schijnt dagelijks en het weer is niet te fris. Na onze stage vandaag zijn we gezamenlijk gaan eten bij de Istanbul Plaza. Nadien zijn we naar de Harry Potter shop geweest Wij voelen dat wij ook mogen genieten en niet alleen moeten werken. Ik kan zeker zeggen dat we genoten hebben van deze kans. Zeker een aanrader voor de leerlingen van volgend jaar.

Mohammed (7 Business support)

Mohammed Mohammed Mohammed Mohammed

 

Donderdag 28 maart 2019

Vandaag, 28 maart, was de voorlaatste stagedag bij Interopa. De voorbije twee weken zijn echt voorbij gevlogen. Het waren super leerrijke weken. Deze week kreeg ik een taak waar ik langer moest voor werken. Door mijn PowerPoint skills kreeg ik de verantwoordelijkheid om de vier nieuwe bedrijven, die gaan samen werken met Interopa, ook in een mooie PowerPoint te gieten. 

Tijdens deze week heb ik veel zelfstandig gewerkt. Gloria, mijn stagementor, is zeer tevreden over mijn werk. Tijdens de lunchpauzes eet ik samen mijn Italiaanse collega’s: they are amazing!! Na de stagedag eten we allemaal samen in restaurants en gaan we op verkenning in London. Door de Camden Town marktjes, shoppen in Piccadilly Street en Oxford Street.

Vandaag zijn mijn PowerPoints afgewerkt en morgen moet ik deze presenteren aan mijn collega’s. Zo kunnen zij kennis maken met de nieuwe bedrijven waar ze gaan mee samen werken. London is the BEST! We gaan de laatste dagen nog goed genieten van deze mooie stad.

Younes (7 Business support)


Younes Younes Younes

 

 

Vrijdag 29 maart 2019

Het is vandaag al onze laatste stagedag bij Hampton by Hilton in Edinburgh. We hebben afscheid genomen van onze collega's en we gaan ze enorm missen. Omdat een collega vandaag alleen in de koffiebar stond, zijn wij hem een handje gaan helpen. We hebben nu geleerd hoe we een goed kopje koffie maken. We vinden het heel leuk om de gasten een kopje koffie aan te bieden. Nadien hebben we geholpen aan de receptie om de gasten in te checken. Het is een ingewikkeld proces, maar we zijn er goed in. Na onze stage hebben we Edinburgh Castle bezocht en zijn we nog wat gaan shoppen in Princess Street.

Zaterdag was onze laatste dag in Edinburgh en we hadden nog heel de dag de tijd om samen iets leuk te doen. We hebben veel gewandeld, enkele kerken bezocht en we ook zijn gaan lasershooten. Ik zal het hier missen. De voorbije twee weken zijn voorbijgevlogen en waren eigenlijk veel te kort. We zouden nog zo veel meer kunnen bijleren! We hebben genoten van deze prachtige ervaring in dit prachtig land. Dit was een stage om nooit te vergeten.

Melisa & Michaela (7 Business support)


Melisa & Michaela Melisa & Michaela Melisa & Michaela