Derby der Titanen: deel 2

Na de voetbalwedstrijd in het begin van het schooljaar was het tijd dat de leraren hun voetbalschoenen nog eens vanonder het stof haalden om een krachtmeting aan te gaan met de leerlingen. Wegens andere verplichtingen, inhaaltoetsen, blessures ... was de opkomst iets minder talrijk dan gehoopt. Daarom werd er gekozen om het veld iets kleiner te maken. Een gegeven waar vooral de lerarenploeg wel vrede mee had. De jaren van topconditie liggen nu eenmaal achter hen.

Het leerlingenteam begon heel enthousiast en ze maakten het de leraren heel lastig. Knappe dribbels, mooie combinaties en vooral vlot scorend. De leerlingen waren duidelijk sterker. Het resulteerde dan ook in een 5-1 ruststand.

Na de nodige rust en verfrissingen, tapten de leraren duidelijk uit een ander vaatje. Was de conditie dan toch beter dan gedacht? Hoe dan ook, de leraren toverden een heuse remontada uit hun hoed en gingen op en over de leerlingen. Van 5-1 naar 5-6. Een stevige dreun voor de leerlingen die onverwacht naast de overwinning leken te grijpen. Maar zoals in de Champions League wel vaker is gebleken, een wedstrijd kan zelfs in de laatste seconde beslist worden. Vlak voor het laatste fluitsignaal van de immer sympathieke scheidsrechter, meneer De Ley, maakten de leerlingen er 6-6 van. De wedstrijd zou beslist worden na strafschoppen.

En strafschoppen, dat is altijd een beetje een loterij. Het winnend lot was deze keer voor de leraren. Het was een mooie en sportieve wedstrijd. Bedankt aan de organisatoren, de spelers en de supporters. Al hopen we volgende keer op een iets groter supporterslegioen!

    

Voetbalwedstrijd Voetbalwedstrijd Voetbalwedstrijd Voetbalwedstrijd Voetbalwedstrijd Voetbalwedstrijd Voetbalwedstrijd

 

Bekijk hier meer foto's.