Gitte (5WWI) wint nationale Sci-Tech Challenge 2019! Proficiat!

Op de nationale Sci-Tech Challenge 2019, georganiseerd door Vlajo i.s.m. ExxonMobil, viel onze school op 28 februari flink in de prijzen. Leerlingen uit 5 en 6 Latijn-Wetenschappen, Latijn-Wetenschappen-Wiskunde en Wetenschappen-Wiskunde werden verspreid over teams met leerlingen van andere scholen. Hun opdracht bestond erin de mobiliteitsproblemen in Brussel aan te pakken via een plan dat binnen de vijf jaar realiseerbaar is en meer dan ooit oog heeft voor een sterke reductie van de CO2-uitstoot, de implementatie van nieuwe energiebronnen en een afbouw van de filedrukte.

De finaleplaatsen waren voor de teams van Joris Brock (6WWI), Maaren Wullus (5WWI) en Gitte Lingier (5WWI). Uiteindelijk mocht het team van Gitte het goud in ontvangst nemen. Gitte zal bovendien onze nationale driekleur vertegenwoordigen op de Europese finale van de Sci-Tech Challenge op 14 en 15 mei. Proficiat Gitte!

 

Proficiat Gitte!

 

Het team van Margo Vercauteren won de prijs voor beste team spirit. Onze leerlingen denken out-of-the-box, innovatief, milieubewust met een gezonde realiteitszin en ondernemend. De jury van experten was trots op de prestaties van onze leerlingen, maar niemand is zo trots als hun begeleidende leraar.

 

Margo Vercauteren en haar team

 

Dimitri Peeters