Young Ambassador's Award voor Jente Claes en Ursulinen Mechelen

Op zaterdag 25 mei mocht Jente Claes de Young Ambassador's Award van The Lions Club International in ontvangst nemen. Deze award beloont verdienstelijke jongeren die zich op vrijwillige basis inzetten voor een betere leefwereld van jongeren. 

Twee jaar geleden ontwierpen Jente, Eline en Cato een dodehoekverklikker SOFALERT naar hun verongelukte vriendinnetje Sofie De Ridder. Het product wordt intussen nog verder verfijnd en geprofessionaliseerd, onder de naam Detectin Traffic, door de ouders van Cato. 
Een Lions-lid vernam dit via de krant en vond dat de inzet van de 3 meisje een nominatie waard was voor de Young Ambassador's Award. Het thema dit jaar was zichtbaarheid. Het door de plaatselijke afdeling ingestuurde dossier viel in de prijzen: we werden 2de. Jente Claes mocht een oorkonde in ontvangst nemen en er hangt een kleine geldprijs aan vast. Deze geldprijs zal gedeeltelijk geschonken worden aan Detectin Traffic. Het resterende bedrag zal de werkgroep verkeersveiligheid van onze school inzetten voor het sensibiliseren van onze jongeren om zich zo veilig mogelijk naar school te begeven, te voet, met de fiets of met de bus. 

Enkele sfeerfoto's: