Praktisch

Boeken

Bij de inschrijving krijgt elke UM'er een boekenlijst. De meeste leerboeken kan men huren via het boekenfonds. Werkboeken en standaardwerken worden aangekocht. Dit kan via de school: eind augustus organiseert de school een boekenverkoop. Wie tijdig de te huren en aan te kopen boeken bestelt, kan op de aangeduide datum het gereserveerde boekenpakket afhalen en betalen. Nadien worden de boeken afgehaald bij boekhandel Salvator, Mechelen: Befferstraat 5.

 

Schoolagenda

De schoolagenda is voor elke leerling een uiterst belangrijk document, waarin je elke dag taken en lessen inschrijft. Er is ook plaats voor mededelingen aan ouders, reden van te laat komen, toelatingen aangevraagd door ouders, opmerkingen i.v.m. gedrag. Vooraan vindt men het ABC van het UM-schoolreglement. De schoolagenda wordt regelmatig nagekeken door de klasleraar en elke week ondertekend door de ouder(s).

 

UM-look

Elke UM'er kent het verschil tussen school- en vrijetijdskledij en kleedt zich stijlvol. Extravagante modetrends horen niet op school: geen piercings en tatouages, geen opvallende accessoires, make-up of kapsel met onnatuurlijke haarkleur.

Tijdens de lessen Lichamelijke opvoeding draag je:

  • witte turnpantoffels of sportschoenen (geen zwarte zolen)
  • een t-shirt met logo van de school (op school te kopen)
  • een donkerblauwe of zwarte jogging, legging of short

 

Nieuwsbrief voor leerlingen

Per maand krijgt elke klas een UM-nieuwsbrief met een overzicht van de georganiseerde activiteiten.

 

Elektronische informatieborden voor leerlingen

In het centrUM, naast de deur van het multimedialokaal 1ste graad, hangt een groot TV-scherm. Hierop worden alle mededelingen aan leerlingen geafficheerd: de locaties van de activiteiten als de leraar afwezig is wegens ziekte of een nascholing, en ook activiteiten, sportuitslagen, groene ploegen, leerlingenraden .... Houd ook nog de prikborden in het centrum in de gaten.

 

Klaslokalen

Elke klasgroep van het 1ste en het 2de jaar heeft een eigen klaslokaal met een eigen bergruimte.

 

Lockers voor leerlingen

Vanaf het 2de jaar kunnen leerlingen een locker of bergkastje huren. Dit kastje wordt gereserveerd op het einde van het vorige schooljaar of bij de inschrijving. Bij het begin van het schooljaar betaal je € 15,00 huurgeld.

 

Kostennota

In november, maart en mei ontvangen de ouders een onkostenrekening. Het verschuldigde bedrag wordt per overschrijving vereffend. Moet er uitzonderlijk toch iets betaald worden op school, dan wordt dit vermeld in de schoolagenda onder 'Communicatie'.