Erasmus+ project "Londen Calling" en "London - Nantes: channeling business"

Erasmus+ project  Erasmus+ project

 

"London Calling" is een Erasmus+ KA1-project en geeft de kans aan drie studenten van 7 Business support om een administratieve stage te doen in London. De studenten krijgen een stageplaats toegewezen afhankelijk van hun interesse, vaardigheden en hun talenkennis. Stieven Ceulemans, Halima Belhadji en Maury Massa kijken er naar uit om binnenkort naar Londen te vertrekken!

Het project "London - Nantes: channeling business" geeft de kans aan studenten van 7 Business Support en leerlingen van Secretariaat - talen om een stage te doen in respectievelijk London en Nantes. Massimo Biesemans en Yentl Matté zullen samen met Stieven, Halima en Maury van 4 tot en met 18 maart op stage naar Londen vertrekken.

Op deze blogpagina kan je de stageavonturen van de studenten van 7 Business support volgen! 

Zaterdag 18 maart 2017

Na ons avontuur van twee weken, zit het er jammer genoeg op vandaag. We zijn in schoonheid geëindigd met een cadeautje voor onze stagebedrijven. Ze waren allemaal zeer enthousiast, we hebben er superveel uitgeleerd en dit zal ons voor altijd bijblijven. Dikke kus van ons allemaal uit de Eurostar richting België. 

Woensdag 15 maart 2017 

We ondertekenden 'officieel' onze stagedocumenten: een plechtig moment ...

    

 

Dinsdag 14 maart 2017

 

We hebben een geweldig weekend achter de rug.  

We hebben zoveel mogelijk gedaan en gezien, zoals het 'London Eye' waar we een geweldig uitzicht hadden over de hele stad en dat was echt een fenomenaal moment. We zijn ook de 'London Dungeon' gaan bezoeken en dat was lekker griezelig ... Daarnaast zijn we ook naar alle mogelijke musea gegaan waar we meer te weten zijn gekomen over allerlei soorten voorwerpen. Het begon bij een fiets en eindigde in de ruimte :-).
Tot binnenkort!

Vrijdag 10 maart 2017

 

De eerste week is al bijna voorbij,  de tijd vliegt voorbij als je in goed gezelschap bent!
We hebben al zoveel gedaan: de hop on | hop off bus, de nieuwe film 'La La Land' gaan bekijken, we hebben China Town en de Sky Garden bezocht en nog zoveel meer! Zoveel herinneringen en zoveel verschillende verhalen ... 
Laten we hopen dat week twee ook zo is!
Tot volgende week!
Kus uit Londen ♥
Yentl

YENTL MET HAAR STAGEMONITOR

Maury en Massimo aan het werk:

 

Donderdag 8 maart 2017

Hallo Stieven en Halima hier.
Het is intussen donderdag en wij hebben al heel wat ervaring kunnen opdoen. Het leukste aan onze stage is dat wij doorreizen naar heel wat vestigingen van ons bedrijf 'Urbanest'. 
Vandaag bezoeken we de 'Sky Garden'. We zijn benieuwd. We houden jullie nog op de hoogte van ons verblijf in Londen.

  

Maandag 6 maart 2017

 

Hallo met Halima en Stieven hier :).
Vandaag was onze eerste stagedag. Met heel veel stress en onzekerheid hebben we onze dag toch nog tot een goed einde gebracht. We maakten kennis met de service die ons bedrijf verleent aan de studenten die graag willen verder studeren aan de universiteiten van Londen. Er wachten ons nog veel uitdagingen ...

 

Hallo iedereen, wij (Maury en Massimo) vinden het super hier in Londen. Ondanks de stress valt alles zeer goed mee. Wij doen stage bij Language Link en vinden het daar super. We hebben veel uitgebreide taken en we praten ook veel in het Engels. Ons taalniveau heeft zeker en vast al een 'boost' gekregen en dat is waarvoor we hier zijn. We zijn zeer gemotiveerd en zijn benieuwd naar wat we nog allemaal gaan bijleren. 

 Massimo op zijn stageplek:

 

Maandag 6 maart begon onze eerste stagedag. Zo spannend!  Door de spanning was ik natuurlijk veel te vroeg opgestaan en vertrokken. Om 9 uur 15 was ik al op het adres dat ze me hadden doorgegeven. Ik belde aan. Er deed een vrouw open, die me vroeg met wie ik een afspraak had. 'Deda Price.' 'Ah, zij zit in het gebouw nummer 4, dat is hier aan de overkant.' Ik ging naar het gebouw waar ik opnieuw aanbelde, hier deed opnieuw een vrouw open die me vertelde dat ik nog even moest wachten. Om 5 voor 10 uur kwam er iemand bij me die zichzelf voorstelde als Kristin. Ze stelde me voor aan Emma, Bastien en Adriàn. Zij zijn mijn collega's voor 2 weken. Ze vertelde mij wat mijn taak was voor deze twee weken: geïnteresseerden voor een 'short course' in een computer zetten en eventueel opbellen. Mijn dag vloog voorbij. Zo leuk en gezellig was het!  Dikke kus uit Londen! Yentl

Yentl op haar stageplaats:


Zaterdag 4 maart 2017

Goed vertrokken!