Erasmus+ project: London-Nantes Channeling Business

Erasmus+ project  

 

Luca Gioè, Alex Godinho, Dorien Jacobs, Kevin Santos de Sousa e Silva en Laetitia Tichon (5 Office management & communication) zijn geselecteerd om een administratieve stage te doen in Nantes van 15 tot en met 30 maart 2018. 

 

Dinsdag 27 maart 2018

Ik werk bij een expertisebureau voor de taxatie van schadegevallen aan voertuigen. Elke dag begin ik met het openen van de post en sorteer ik alles. Dan wordt alles gestempeld en geklasseerd. Als alles geklasseerd is, komen er mails binnen van auto-ongelukken: eerst moeten die mails en alle bijhorende documenten worden afgeprint en samen geniet worden. Dan wordt elke mail apart ingegeven in het systeem van het bedrijf, daar voegt men de oorzaak van het ongeluk bij, het type wagen, nummerplaat, prijs van de kosten en of de auto economisch herstelbaar is. Dit gaat zo verder tot in de namiddag. Tussendoor voer ik nog andere taken uit zoals helpen in het archief en met klasseren.

‘s Avonds voor mijn vertrek leg ik alle dossiers samen en log ik uit het systeem. De werksfeer is aangenaam en mijn collega’s zijn vriendelijk en behulpzaam. Mijn takenpakket is aangepast aan mijn competenties en ik doe mijn best om alles zo goed mogelijk te doen.

Luca

Nantes

 

Alex en ik hebben een stageplaats op de school “Ensemble Sint-Felix La Salle”. Op de eerste dag werden we heel vriendelijk ontvangen door de stagebegeleiders. We kregen een rondleiding en onze nieuwe collega’s legden hun functie uit. Hoewel ze niet veel werk hadden voor ons in het begin, hebben we hen toch goed geholpen. We hebben geklasseerd en geplastificeerd, we hebben mails opgesteld en telefoonoproepen beantwoord. De tweede dag werden Alex en ik elk in een andere afdeling tewerkgesteld. Ik leerde met een kopieermachine werken, ik kreeg mijn eigen code en outlook-account om contact op te nemen met mijn stagebegeleider als ze er die dag niet was. Ook heb ik brieven en rapporten in enveloppen moeten steken om op het postkantoor te laten labelen. Ik heb met behulp van documenten informatie aangevuld in de elektronische leerlingendossiers waar men de profielen van leerlingen bijhoudt. Ik heb ook vaak op de speelplaats gestaan om toezicht te houden. Ik heb met leerlingen van verschillende leeftijden gepraat en heb hun vragen beantwoord over de verschillen tussen onze scholen.

Kevin


Ik werk op het secretariaat van Lycée Saint-Félix. Ik heb mijn verlegenheid kunnen overwinnen door telefoons op te nemen en heb geleerd om rustig te blijven op de werkvloer door vast te stellen dat de andere collega's ook soms fouten maken. Ik heb ook mogen plastificeren maar dat was niet zo leuk aangezien het veel tijd in beslag nam. Ook heb ik punten van het rapport moeten inschrijven en de gemiddelden moeten berekenen. Ik heb voornamelijk leren klasseren. We hadden goede werkuren. We moesten geen hele dag werken op woensdag; zo kregen we wat tijd vrij om de stad te verkennen. Ik kreeg af en toe een chocolaatje als ik werd overbelast met werk en ook oogdruppels wanneer mijn ogen uitdroogden door het te lang werken achter de computer. Ze geven veel om hun werknemers en brengen je vaak te drinken en eten. Ik word echt verwend op mijn stageplaats.

Alex

Nantes

Ik zou later graag in de toeristische sector willen werken, daarom heb ik als stageplaats een hotel gekozen namelijk het hotel “Voltaire Opéra”. Het is eerder een klein hotel -een 40-tal kamers- dus de collega’s werken heel nauw samen. Er komen meestal zakenmensen en weekendtoeristen. Ik heb er heel diverse taken zoals kamers checken, reservaties boeken en zelfs de was tellen! Ik moet ook planningen maken voor de kamermeisjes en facturen en reservaties klasseren. Ik heb ook op hun wijze handdoeken leren plooien. Bij het ontbijt hielp ik hen ook met tafels afruimen, tafels dekken alsook de afwas doen. Ik heb flexibele werkdagen: ik kan zowel om 08.00 uur ‘s ochtends werken als om 15.00 uur in de namiddag. De receptionisten zijn heel behulpzaam en nemen de tijd om mijn vragen te beantwoorden en uitleg te geven.

Läetitia

 

Ik vind het zeer interessant dat ik nu de “backstage” van de school leer kennen omdat ik graag leerkracht wil worden. De band tussen schoolmedewerkers, directie en leerlingen is speciaal want ze kennen alle leerlingen bij naam. Iedere leerling die zich inschrijft in de school wordt uitgenodigd voor een gesprek met de directeur van de school.

Ik assisteer soms de receptioniste en observeer haar bij het uitvoeren van typische accueil-taken: de telefoon beantwoorden en de agenda’s van directeurs beheren. Zelf heb ik ook de nota’s van de leerlingen die in de agenda’s staan in het schoolsysteem gezet, het schoolreglement in het Engels vertaald, kopies gemaakt voor verschillende medewerkers.

Dorien

 

Nantes Nantes

 


Dinsdag 20 maart 2018

Bonjour!

Wij hebben onze eerste dagen in Nantes achter de rug! Dit weekend hebben we de stad en onze buurt ontdekt: we hebben onder andere het kasteel van de Ducs de Bretagne bezocht. De winkelstraten hebben we hier ook al onveilig gemaakt. Afgelopen zondag hebben we een ritje gemaakt op de wereldberoemde “l’Éléphant de l’île”. Op onze stageplaatsen, het hotel en onze Ursulinen- zusterschool in Nantes, werden we de eerste werkdagen zeer vriendelijk onthaald en wegwijs gemaakt door onze stagementoren en collega’s voor de komende twee weken. We hopen veel bij te leren en te ontdekken.

Au revoir!

Läetitia & Dorien 

Nantes Nantes Nantes Nantes

 

Vrijdag 16 maart 2018

Vijf leerlingen zijn gisteren, donderdag 15 maart,  naar Nantes vertrokken met hun leraar Frans en stagebegeleider Catherine Schockaert. De komende twee weken zullen Luca Gioè, Alex Godinho, Dorien Jacobs, Kevin Santos de Sousa e Silva en Laetitia Tichon ervaring op doen als "office assistant" in een Franse instelling. Er staan ook heel wat boeiende culturele en sportieve activiteiten op het programma. Komen deze leerlingen terug als echte francofielen...? A suivre...

Vertrek naar Nantes

 

 

 


 

Mina Belhadji, Asmae Faouzi, Fatiha Lamara, Salma El Kachari en Pauline Verbruggen (7 Business support) zijn geselecteerd om een administratieve stage te doen in London van 3 tot en met 17 maart 2018. 

Zaterdag 17 maart 2018

Het was een zeer leuke ervaring om 2 weken stage te lopen in London! Ik ben heel blij dat ik deze kans heb kunnen grijpen en er het beste van heb kunnen maken. Ik was zeer tevreden over mijn stageplaats. De activiteiten waren allemaal super tof en interessant! Ik zou deze ervaring absoluut opnieuw willen doen.

Mina

London

 

Mijn stage bij European School of Economics in London zit er zo goed als op, het was een ervaring om nooit te vergeten. De stage die ik heb gedaan was de leukste en meest leerrijke stage die ik ooit heb gedaan. Mijn taken waren leuk en afwisselend en de mensen waren zo aangenaam en vriendelijk dat het alles leuker maakte. London is een stad waar ik zeker wil naar terug reizen, de atmosfeer is geweldig en ook echt iets voor mij. Misschien zit er ook wel een toekomst voor mij in European School of Economics en ik kijk er naar uit!

Pauline

London

 

Het einde van onze trip is helaas aangebroken. Het was een zeer leuke kans om leerrijke ervaringen op te doen. Zeker omdat je dit allemaal in een taal dient te doen die je eigenlijk enkel tijdens de lessen Engels spreekt. Ik had ook het geluk om met twee leuke stagementors te hebben gewerkt die me zeer veel hebben bijgeleerd en me goed hebben geholpen wanneer ik vragen had. Ik zou het zo opnieuw willen doen! Ook al vind ik het erg om Londen te verlaten, stiekem ben ik ook wel blij om mijn familie weer te zien.

Salma

 

Mijn stageperiode in Londen zit er al op jammer genoeg. Het waren 2 leuke weken om nooit te vergeten. Zo’n mooie kans zal je niet nog eens voorgeschoteld krijgen. Ik heb op mijn stageplaats zo veel leuke dingen mogen doen op kantoor en buiten. Urbanest is een bedrijf dat studenten voorziet van een verblijfplaats. Ik ben dan ook is een kijkje mogen gaan nemen in één van hun verblijfplaatsen in Westminster. Ik ben ook mee met de Urbanest bus mogen gaan flyeren aan een Universiteit. De mensen met wie ik samen werkten waren echt heel vriendelijk en behulpzaam. Ik heb mijn stageperiode afgesloten met een gezellige lunch met mijn stagementor. In het algemeen was Londen gewoon TOP!

Asmae

 

Vandaag was het helaas mijn allerlaatste dag stage bij Mudchute. Ik vond het een hele leuke ervaring en een leerrijke stage. Omdat het mijn laatste dag was hadden ze een verrassing voor mij. Het was een prachtig moment: één van de moeder lama’s is bevallen van een tweeling. Het was heel mooi om te zien! Uiteraard zijn we nog een laatste keer naar Oxford Street gegaan. Morgen is het zover, we vertrekken weer naar België om 8 uur ‘s morgens.

Fatiha

London London

 

 

Zondag 11 maart 2018

Zondag was een heerlijke dag. We mochten eindelijk een keertje uitslapen. Uitslapen was het niet echt. maar het was in ieder geval langer dan normaal. Er stonden ook heel wat leuke activiteiten op de planning. We zijn onder andere naar de aflossing van wacht geweest aan Buckingham Palace. Het was heel spectaculair om te zien. Zoiets zag ik alleen nog maar in films. Nadien zijn we naar St Paul's Cathedral geweest en naar Tate Modern ... en dan gaan shoppen in Oxfordstreet. We zijn ook heel vroeg in ons bed gekropen, want een nieuwe stageweek stond ons al op te wachten.

Fatiha 

London London London London London


Zaterdag 10 maart 2018

Na onze eerste week stage was het langverwachte weekend daar eindelijk. Vol opwinding zijn we met de hele groep het welgekende reuzenrad, The London Eye, gaan bezoeken. Vervolgens zijn we samen op de  Sky Garden geweest, dit was zeker de moeite, omdat we hier ook van een prachtig uitzicht konden genieten. Hierna kregen we de tijd om te shoppen in Camden market. Als afsluiter zijn we gaan dineren in Vapiano waar ik genoten heb van de lekkerste pizza ooit.

Salma

London London

 


Vrijdag 9 maart 2018

London    

Dinsdag 6 maart was het eindelijk zover, mijn allereerste stagedag bij Union Dance! Ik keek hier enorm naar uit en ik wist totaal niet wat me te wachten stond. Met goede moed vertrok ik dan naar mijn stageplek. Gelukkig was mijn stageplek maar 20 minuten van het hotel. Bij aankomst kreeg ik een rondleiding en kreeg ik informatie over wat het bedrijf juist doet. Ik was enorm vermoeid na een lange en aangename werkdag. Eens op mijn hotel besloot ik om vroeg naar bed te gaan. Morgen kan ik vol goede moed terug beginnen aan een nieuwe dag.

 

Mina

London

 

Donderdagavond na een lange stagedag hebben we allemaal genoten van fish & chips.
Dit weekend wordt het een druk maar ook gezellig weekend. We gaan dan naar de London Eye, skygarden, shoppen in Oxford Street, aflossing van de wacht, Camden ...

 

Donderdag 8 maart 2018

London      

Na dag 3 op mijn stage in de European School Of Economics ben ik heel tevreden met hoe het nu al is gelopen. De mensen zijn heel vriendelijk en de sfeer op kantoor is ook heel aangenaam. Ik heb iedereen die er werkt al ontmoet en het is echt een top team. Mijn grootste taak is studenten opbellen die geïnteresseerd zijn in de school en hen interviewen, vragen wat ze willen doen/worden en wat hun dromen zijn. Heel fijn want je komt met alle nationaliteiten in contact vanuit landen over de hele wereld. Tijdens de middag ga ik graag even buiten een luchtje scheppen en onderweg eet ik ook iets, soms loopt er een collega met me mee. Ik heb al heel veel geleerd en ik ben benieuwd naar wat ik nog meer ga bijleren.

Pauline 

London   

Dag 3 zit er al op en mijn stage verloopt best wel goed, wat ik niet had verwacht. Mijn taak bij Mudchute (een kinderboerderij) is vooral om posters en affiches te ontwerpen, iets dat ik heel graag doe en wat ze blijkbaar heel erg appreciëren. Tijdens mijn pauzes loop ik graag een beetje rond om frisse lucht op te snuiven. Ik heb namelijk nieuwe vrienden gemaakt ... Misschien ga ik ze nog niet direct voorstellen aan jullie want ze kunnen nogal arrogant zijn. Oké, jawel ik doe het, het is ‘My friend the lama!’. Toevallig altijd wanneer ik pauze heb, is hij op hetzelfde plekje! Daar hoef ik ten minste geen Engels mee te praten ... :-)

Fatiha

London

Na een lang en leuk weekend was het tijd om aan het echte werk te beginnen. Maandag, 5 maart, begon ik aan mijn eerste buitenlandse stage. Ik loop stage bij Interopa. Interopa is een reisbureau. Bij mijn aankomst aan het bureau werd ik vriendelijk ontvangen. Ik heb kort kennis gemaakt met mijn nieuwe collega’s. Ik ben niet de enige stagiaire, er zijn nog 2 andere uit Italië. Dat is wel fijn. Op dit moment moet ik informatie over hotels updaten. Tijdens de middagpauze gingen we gezellig met iedereen lunchen. Het was zeker een leuke stagedag.

Salma

 

Woensdag 7 maart 2018

Maandag 5 maart 2018 was een spannende dag voor mij. Mijn eerste stage in een ander land én in een andere taal. Ik vertrok dus met een klein hartje naar mijn stageplaats. Ik loop stage bij Urbanest, een bedrijf dat (basic, maar ook luxueuze) kamers in residenties verhuurt aan studenten. Eenmaal aangekomen op de stage viel het heel goed mee. Ik heb kennis gemaakt met mijn nieuwe collega’s: ze waren allemaal zeer vriendelijk en behulpzaam. Mijn eerste taak was studenten opbellen en vragen of ze nog interesse hadden in een verblijfplaats bij Urbanest. Ik was wel wat bang om te telefoneren, maar al bij al viel het goed mee. In de namiddag mocht ik mee naar een Universiteit om reclame te maken voor Urbanest. Mijn eerste stagedag was echt heel aangenaam! 

Asmae


Zondag 4 maart 2018

Vandaag genoten we van ons eerste English breakfast, daarna gingen we alleen met de metro naar onze stageplaatsen en dat ging heel goed. In de namiddag hebben we Londen mogen verkennen op de Hop on Hop off bus. Vanavond kruipen we vroeg in ons bed zodat we morgen fris en fit aan onze stage kunnen beginnen. Spannend!

Asmae

London verkennen London verkennen London verkennen London verkennen

 

 

Zaterdag 3 maart 2018

Vandaag zijn we met mevrouw W. Dillen naar London vertrokken voor onze buitenlandse stage. Er was wat vertraging, maar we zijn goed aangekomen. We hebben direct de metro genomen en hebben dan ingecheckt in ons hotel.

We hebben ons opgefrist en zijn nadien een kijkje gaan nemen in de buurt en aten we lekkere pizza. Nadien keerden we terug naar het hotel want iedereen was moe en morgen zal het een drukke en leuke dag worden!

Pauline

Vertrek naar London Pizza eten  Pizza eten

 

 


 

 

De leerlingen van 6 Office management & communication volgden een stage in Nantes van zaterdag 30 september 2017 tot en met zaterdag 14 oktober 2017. Hieronder lees je hun stage-ervaringen.

Zaterdag 14 oktober 2017

6 Office management & communication en hun leraren: moe maar tevreden terug van de buitenlandse stage in Nantes!

Terugkomst Terugkomst

 

Vrijdag 13 oktober 2017

Mohamed op zijn stageplaats, bij Lycée du Sacré Coeur.

Nantes

 

Axelle aan de receptie bij Hôtel Voltaire-Opéra.

Nantes

 

 

Donderdag 12 oktober 2017

Donderdagavond genoten we van een prachtig uitzicht op de tour de Bretagne en sloten we af met een soirée pizza ...

Nantes

Nantes Nantes


Woensdag 11 oktober 2017

Kelly met haar collega's bij Civiling

Kelly met haar collega's bij Civiling

 

Soukaina op haar stageplaats, Jumel Expertises 
Soukaina op haar stageplaats, Jumel Expertises

 

Enkele sfeerbeelden van een leuke eerste week in Nantes

Nantes Nantes Nantes Nantes Nantes Nantes

 

Zondag 8 oktober 2017

Mijn eerste stageweek is al voorbij en ik kan het niet geloven. Aangekomen in mijn gastgezin ontmoette ik meteen een vriendelijk meisje, Morgana. Zij studeert op de school studeert waar ik mijn stage doe. Ze stelde mij meteen voor om mij de weg te tonen met de fiets en we vertrokken op maandag dus samen naar Le Lycée Bois Tillac. De school waarin ik mijn stage loop is zeer verschillend van Ursulinen Mechelen. Het is namelijk een paardenschool waar men paardles kunnen volgen. Ze hebben ook twee secretariaten, een administratief- en een leerlingensecretariaat. In de loop van de week wissel ik af van het een naar het ander secretariaat. Ik heb al telefoontjes mogen opnemen, brieven mogen opstellen en Word en Excel documenten mogen maken. Mijn collega’s zijn heel vriendelijk en mijn stagementor, mevrouw Joyeau, probeert me zoveel mogelijk taken te geven die nauw aansluiten bij mijn studierichting. Met veel motivatie en enthousiasme begin ik op maandag weer een nieuwe stageweek.

Liefs
Inssaf

Zaterdag 7 oktober 2017

Eindelijk is de dag aangekomen waar we allemaal naar uitkeken, de dag “à la Nantaise”. ’s Ochtends hadden mevrouw W. Dillen en mevrouw C. Schochaert een leuke wandeling op de bekende olifant van Les Machines de l'Île geboekt. Het was zeer indrukwekkend om het zien te bewegen. Na de wandeling op de mechanische olifant vertrokken we naar een brasserie om iets lekkers te eten. Nadien bezochten we “Le Chateau du Duc de Bretagne”: veel trappen, maar het zicht was het waard! Na onze wandeling in het kasteel gingen we nog een boottochtje doen, heel gezellig met dat mooi weer. Na de boottocht gingen we weer eten in een heel chic restaurant “Charles H”, heerlijk gewoon! We sloten af met een dikke kus en gingen met een goed gevoel terug richting ons gastgezin.

Inssaf

Nantes

 

Eerste ervaringen in het stagebedrijf

De eerste stageweek is voorbij gevlogen. Een week vol spanning, nieuwe ontdekkingen en beproevingen. Maandagochtend vertrok ik met een klein hartje naar mijn stageplaats. Zonder te weten hoe of wat nam ik de bus, de tram en nog eens de bus. Letterlijk een duik in het onbekende! Gelukkig kwam ik na een reis van twee uur aan op mijn stageplek (Cabinet Jumel). Emmanuel heette me meteen welkom en ze wist me te vertellen dat mijn stagementor mevrouw Jumel deze week niet aanwezig zou zijn. Ik kreeg meteen uitleg van wat er van mij verwacht wordt de komende twee weken en dat was echt wel een hele boterham. Ik werd meteen in de wereld van verzekeringen, auto's en expertises gegooid. Dat zorgde af en toe wel wat voor stress. Gelukkig was mijn collega Cloë zo lief om alles met mij te overlopen, dat stelde me wel op mijn gemak. Eerst beginnen met de post, documenten verdelen, kopies maken ... Elke dag leer ik bij en krijg ik een beter beeld van het bedrijf. Volgende week hoop ik nog meer nieuwe dingen te kunnen leren en te genieten van deze unieke ervaring!

Bonne nuit
Soukaina


Mijn eerste werkweek zit erop. Op maandag 2 oktober nam ik het openbaar vervoer om naar mijn stagebedrijf te gaan. Bang was ik niet, maar stress had ik wel aangezien ik de dag ervoor mijn traject niet had kunnen bekijken. Mijn stagebedrijf is Hôtel Restaurant Campanile en bevindt zich in Saint Sébastien sur Loire, ongeveer 1 uur en 3 kwartier van waar we verblijven. Het hele Campanile team heeft mij warm verwelkomd. Ik startte mijn dag met een rondleiding en vervolgens stelde ik mezelf voor aan iedereen. Deze week heb ik al een paar leuke taken uitgevoerd, bijvoorbeeld: buffet klaarleggen, mensen onthalen, opdienen, papieren klasseren, reservaties uitvoeren, kassa beheren, kamerkaarten installeren, telefoontjes behandelen ... Tijdens de middagpauze zitten we allemaal gezellig aan tafel en wordt er voor ons gekookt door de kok. Ik kijk enorm uit naar wat er nog gaat komen.

Groetjes
Manal 

 

De eerste werkdagen zijn al voorbij. We hebben al enkele nieuwe ervaringen opgedaan. Natuurlijk had ik de eerste dag wat zenuwen om te gaan werken. Het was het begin van een nieuw avontuur. Maar al snel hadden mijn collega’s Jennifer en Anne me goed ontvangen. De eerste dag gaf Jennifer me een rondleiding in het bedrijf Civi-Ling waar ik de gedurende twee weken voor mijn stage zal werken. Het is er niet erg groot maar er heerst wel een hele fijne sfeer. Dat maakt het werken er zeer aangenaam. Kort samengevat organiseert Civi-Ling reizen voor jongeren en volwassen maar vooral voor schoolgroepen. De eerste dag mocht ik meteen starten met het klasseren van allerlei reisdocumenten, maar ik heb ook al diverse andere taken gekregen zoals: documenten van de reizen archiveren op de computer,  planning opmaken voor reizen, tarieven opzoeken op websites, werken in Word en Excel ... Elke dag leer ik iets nieuw bij op deze stage. Zeker ben ik ook nog benieuwd naar wat er mij de komende dagen nog te wachten staat. Ik kijk er alvast naar uit!

Groetjes
Kelly

 

Zondag 1 oktober 2017

Het eerste kennismakingsweekend met het gastgezin zit er al op. Wat waren de activiteiten? Zaterdagavond kwamen we aan en hebben we ons geïnstalleerd. Het gastgezin had een leuke verrassing voor ons: we zijn naar de cinema gegaan, leuk!
Zondagochtend hebben we eerst goed uitgeslapen. We maakten een uitstap naar de kust van Bretagne, o.a. Pornic en Saint-Nazaire. Voor de oversteek te maken moesten we een veerboot nemen. Wat een ervaring! Hele toffe en pittoreske badsteden, zeker voor herhaling vatbaar. De eerste indruk van het gastgezin is zeker en vast positief. Dit worden twee leuke en leerzame weken.

Groetjes
Mohamed en Axelle

Erasmus+ project: London-Nantes Channeling Business Erasmus+ project: London-Nantes Channeling Business

 

Onze eerste kennismaking met Nantes zit er op. Anita en Gilbert, ons gastgezin, hebben ons zeer goed ontvangen. Zo hebben ze ons op de eerste avond al een Franse specialiteit laten proeven, namelijk de bekende "galette normande".
In de loop van de avond kletsten we samen gezellig bij en keken we naar de "The Voice Kids France". 
Op zondagochtend sliepen we uit en kregen we een uitgebreid ontbijt. Rond de middag namen we de bus naar de Place du Commerce in Nantes om daar af te spreken met Soukaina en Inssaf. Daar zijn we gezellig iets gaan eten met mevrouw C. Schockaert en mevrouw W. Dillen. Om de avond af te sluiten zijn we met iedereen naar een Franse film gaan kijken in cinema Gaumont. We namen na de film afscheid van elkaar en keerden terug naar ons gastgezin.
In Saint-Luce-sur-Loire stonden Anita en Gilbert ons op te wachten met het avondeten. Na het avondmaal hebben we samen onze routes uitgestippeld naar onze stageplaatsen zodat we onze werkweek goed kunnen starten. We kijken er al naar uit!

Bijous! 
Kelly en Manal

 

Donderdag 14 september 2017

Dag iedereen

Op donderdag 14 september kregen we zoals gepland het eerste cultuurbad à la nantaise. We werden ingedompeld in de Franse cultuur. We kregen wat tips en tricks mee, maar ook do’s en don’ts. Soms was het echt een cultuurshock!

Zo weten we nu dat men in Frankrijk graag discussieert over politiek. We weten dus wat ons de komende dagen te wachten staat … Vervolgens kregen we de tip dat je in de meeste Franse restaurants een gratis “carafe d’eau” kunt krijgen. Verder bleven onze monden toch het langst open toen Janne ons wist te vertellen dat het in Frankrijk toegelaten is om met iemand te trouwen die reeds gestorven is. On était vraiment choqué!!

We zongen met zijn allen het alfabet, oefenden de cijfers in het Frans, deden enkele telefoongespreken … Om half zes beslisten we om de les te eindigen. We hadden namelijk al een lange dag achter de rug. We namen nog een toffe foto voor vertrek en zwaaiden elkaar nadien uit.

Na de les was ik er meteen van overtuigd dat er ons twee leuke weken te wachten staan ...

Je suis impatiente de pouvoir partir!!

Gros bisous

Soukaina Benamar
6 Secretariaat-talen

#TeamNantes

Cultuurbad